tisdag 24 oktober 2017

Hjälp!

Går i tankar om att inskaffa drivankare till båten, lutar åt Jarvis Marine, men, vad för storlek ska man ta?? 43cm eller 62cm..? Kan få ner farten till ca 1,7 knop, fast spannet uppåt blir glappt, ca 2,5-2,7 knop, alla råd/tips är välkomna! Tack på förhand. //Johan

5 kommentarer:

 1. Hej Johan!
  Min erfarenhet säjer att desto större ankare desto stibilare går båten i både fart och avdrift vid byiga vindar. Nackdelen är att stora ankare drar någon liter mer per timme i bränsle.

  Även bra att binda dom i fören och sedan försöka få bak dom så långt det går utan att de stör riggvajrar och håvning☺ Jag var inte riktigt med på hur du ville ha det med farten? Ville du få dom att fungera mellan 1.7 och 2.7 knop? Eller går din båt som lägst på 1.7 knops fart nu? Och du vill ner till löjhastighet?

  Mvh Jonas i Tranås

  SvaraRadera
 2. Hallå där Jonas! Kul att någon ville/orkade med att komma med svar. =) Ehhm, har haft i beaktning med att bränsletillförseln ökar, fast de är en 'smäll' man får ta! =) Hur man ska binda dom å så har jag någorlunda koll på åxå, jag är ute efter både stabilitet samt bredare spann med hastigheten, det är i nuläget minst 1,7 knop, sen är hacket uppåt 2,5-ish, så vill att båten kan gå lite saktare sen får man ju lite på köpet.. Har varit inne på trollingfunktion men då missar jag ju stabiliteten.. Lutar åt 76 cm ( L ) Drivankare, tackar för svar! Skitfiske //Johan

  SvaraRadera
 3. Hej igen.
  Blåser ju på våran sida av Vättern så fiske är ju inte att tänka på.😠
  Vi har en Btf 90cm på varje sida och med dom kommer vi ner till 0.7 knop, men även upp till 2.5, men då är motorvarvet närmare 1600 på våran Suzuki.

  76cm kommer bli bra om du inte behöver ner till 1 knop vill säga.

  Skitfiske Mvh Jonas i Tranås

  SvaraRadera
 4. Halloj! Hur stor båt har ni? Min är 5,70 och en 70 hk 4-takt. Jag la till er blogg på vår sida även =) //Mvh Johan

  SvaraRadera
 5. Min heter 605kk, men är närmare 6,5m och har en bredd av 2,49m. Så båten är rätt tung 1430kg inkl all utrustning, motor osv.

  Men jag har bara en 90hk på vilket många tycker är klent. Men jag ser mer fördelar en nackdelar med detta. Nackdelen är ju så klart om det är spegelblankt och man blåser på i 20-25knop så går ju en 90hk på fullvarv och drar därefter.😩 Fördelen är ju vikten, servicekostnader och farten.😊 Jag fiskar alltid löja och då måste jag komma ner i hastighet i många fall, och det gör jag med denna motor.
  Jag har även en högre hytt en vad du ser ut att ha. Hyttens höjd gör mycket på byvinden. En lägre eller ingen hytt alls är ju bäst när vinden tar i ur fartsynpunkt, men det är ju riktigt skönt att sitta i när det blåser☺

  Jag har med eran blogg på min blogglista också👍

  Mvh Jonas i Tranås

  SvaraRadera